Succesvolle drones innovatiedag op Twente Airport

15/09/2016

 

Op een zinderend heet vliegveld ontvingen we 300 gasten uit binnen- en buitenland voor de drones innovatiedag. Hèt moment waarop Delft Dynamics, Robin Radar, Microflown AVISA en DRONATEC hun anti-drone systemen demonstreerden aan Nederland. De vier bedrijven wonnen de innovatiecompetitie SBIR van het Ministerie van V&J en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Enthousiaste minister

Minister van der Steur opende de dag en bleek enthousiast over de innovaties die in Twente op het gebied van veiligheid ontstaan door de samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstituten: “Voor u staat een enthousiaste minister!” Onze voorzitter Onno van Veldhuizen benadrukte de kansen die er in Twente liggen op het gebied van ontwikkelen en testen van UAV toepassingen: “We zijn het ideale test- en ontwikkelcentrum voor drones met deze ruimte op het vliegveld, de aanwezigheid van kennisinstellingen en met het Duitse achterland. Dat is ook de reden dat we in de richting van het ministerie het initiatief hebben genomen voor deze dag.”

Naast de vier anti-drone systemen, demonstreerden ook TNO, de politie en Clear Flight Solutions hun innovatieve veiligheidsoplossingen op het gebied van drones. De combinatie van high-tech systemen en de ‘middeleeuwse’ innovatieve oplossing van de politie in combinatie met enthousiaste sprekers en gasten maakten het tot een zeer geslaagde dag.

 

Veel media aandacht

Ook de pers was volop aanwezig. Lees, kijk en luister hier de berichten:

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/overheid-bouwt-aan-een-anti-drone-drone

http://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10310688/hoe-vang-je-de-terrordrone

http://www.volkskrant.nl/media/strijd-tegen-kwaadwillende-drones-op-innovatiedag~a4376760/

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/14/de-arend-krijgt-hulp-van-anti-drones-4287157-a1521486

https://www.nd.nl/nieuws/nederland/8216-vanaf-1100-meter-zien-we-het-verschil-tussen.2094568.lynkx

http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/drone-demonstraties-voor-minister-op-luchthaven-twente-1.6392177

https://www.powned.tv/artikel/drone-innovatiedag

RTV Oost:

ROC van Twente wil opleiding drone piloot: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=252327

Wordt heel Enschede een testlocatie voor drones? http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=252245&cat=1

 

Space 53

Samen met onze partners kijken we nu uit naar de demodag van Space53 op 26 september aanstaande. Deze datum markeert de echte start van de nationale locatie voor testen, trainen en ontwikkelen van unmanned systems op het land, in de lucht en/of het water.

 

Onderwerpen: