Minister v.d. Steur opent drones innovatiedag op Techbase Twente

09/09/2016

Woensdag 14 september presenteren vier winnaars van een innovatiecompetitie van het Ministerie van Veiligheid & Justitie en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hun prototypes van anti-drone systemen op Techbase Twente. Gastheren zijn Minister van der Steur en Onno van Veldhuizen, voorzitter van Twente Safety & Security. Zij ontvangen ruim 250 mensen uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstituten, waaronder veel gasten uit het buitenland.

Drones die explosieven afleveren, informatie inwinnen op plaatsen waar dat niet gewenst is, vliegverkeer of hulp- en reddingsdiensten verhinderen en de openbare orde verstoren. Dit zijn voorbeelden van dreigingen die kunnen ontstaan door het gebruik van drones. Het tegengaan daarvan vraagt om innovatieve maatregelen. Het Ministerie van V&J heeft samen met bedrijven vier innovatieve prototypes ontwikkeld die dergelijke drones signaleren, identificeren en onderscheppen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de Nederlandse overheid om de samenleving beter te beschermen.

Het ministerie en RVO hebben Twente Safety & Security gevraagd om de drones innovatiedag te faciliteren. Dit doen we namens en met onze partners, in het bijzonder Universiteit Twente, Saxion, ROC van Twente en de Twente Safety Campus. Naast demonstraties van anti-drone systemen kunnen de aanwezigen nog meer inspiratie en kennis opdoen. Er zijn ook demonstraties en sprekers van de politie (roofvogel demo), Clear Flight Solutions (Robird demo), Saxion, TNO en Brandweer Twente. Op de informatiemarkt zijn er stands van Universiteit Twente, Saxion, ROC van Twente, TNO, Thales, Space 53 en vele bedrijven uit de sector.

Onderwerpen: